Näin Routa Fight Promotion syntyi

16.9.2017

Herään 18.3.2017 aamulla kovaan päänsärkyyn. Olo on kuin olisin jäänyt rekan alle. Hetken päästä juoksen vessaan oksentamaan. Joku voisi luulla, että olen viettänyt railakkaan illan yökerhossa ja kärsin vuosisadan krapulasta. Edellisenä iltana oli Karjalan kingi -nyrkkeilyilta ja en ottanut yhtään alkoholijuomaa. Olin tapahtumassa yhtenä järjestäjänä yhdessä Steelring-ammattinyrkkeilytallin kanssa. Valmennettavani Markus Lampinen otteli tapahtuman pääottelussa ”Joensuun mestaruudesta” Liperiläisen Marko Monosen kanssa. 18 tuntia talkootyötä, huonosti syöminen, vähäinen vedenjuonti ja jännittäminen purkautuivat krapulaan rinnastettavana olotilana. Mieli oli kaksijakoinen; päässä ääneni kuiskutteli, että ”ei enää koskaan tämmöistä” ja toinen puhe ”seuraava tapahtuma pitää pystyä tekemään huomattavasti paremmin”.

Kaiken sen työn jälkeen monet tapahtuman tekijät ovat sanoneet, että tapahtuman jälkeen syntyy "tyhjä olo". Pystyin samaistumaan myös tähän fiilikseen. Tässäkö se nyt sitten oli?
Karjalan Kingi

Seuraavalla viikolla menin päivätöiden ohessa lounaalle työkavereiden kanssa. Lounaspöydässä ei puhuttu mistään muusta, kuin viikonlopun nyrkkeilyillasta. Työkaveritkin olivat kiinnostuneita siitä, millainen tapahtuma saatiin aikaan. He olivat lukeneet Karjalaisen uutisoinnin ja halusivat tietää näkemykseni, miten ottelut menivät. Ruokailun jälkeen vein tarjotinta pois ja vastaani tuli yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista. Hän oli tohkeissaan ja kehui tapahtuman tunnelman maasta kattoon. Hänellä oli myös kovasti ideoita tulevaisuuden tapahtumia varten. Pikku hiljaa ajatus ”ei ikinä tämmöistä” hälveni pääni sisältä.

Promootion tarina alkaa

Myöhemmin olin yhteydessä Isto Karttuseen seuramme tietotekniikkaan liittyvässä asiassa ja tämäkin yhteydenotto päätyi keskusteluun Karjalan kingi -nyrkkeilyillasta. Kerroin Istolle ajatuksiani missä onnistuimme ja mitä asioita olisi voinut tehdä paremmin. Heitin myös kommentin, että pitäisiköhän perustaa promootio, jolla voisi itse järjestää jatkossa tapahtumia? Isto kiinnostui ajatuksesta ja alkoi painostaa, että milloin aletaan työstämään ideaa eteenpäin. Painostus aiheutti sen, että aloin puhumaan ideasta myös Niina Myllerille, jolla on laaja yhteistyöverkosto Joensuun alueella. Niinakin innostui ideasta ja sanoi hyvin nopeasti olevansa mukana. Tämän jälkeen aloin juttelemaan Laura Mäelle, joka on venäjän kielen taitoinen ja omaa verkostoja Venäjän thainyrkkeilyihmisiin. Laurakin innostui ajatuksesta. Kohta huomasinkin, että olemme videopalaverissa, jossa visioimme millaista promootiota olemme tekemässä.

isto-kuvattava

Palaverissa syntyi näkemys siitä, että promootion ajatus on tukea paikallisia kamppailijoita etenemään urallaan. Seuratoiminta tukee kamppailijoita valmennuksella ja me taas haluamme tarjota ottelijoille mahdollisuuksia nousta ns. ison yleisön eteen ottelemaan. Koettiin, että tämä on win-win tilanne kaikkien kannalta.

Promootio syntyi siis loppujen lopuksi innostumisesta.

Ei mennyt palaverista kuin kaksi kuukautta ja Routa fight promotion oli virallisesti syntynyt. Routa fight promotion toimii yhdistysperiaatteella, joten emme saa työstä palkkaa. Meidän palkka on oppiminen, josta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa teimmepä mitä tahansa. Haimme myös facebookin kautta lisää rentoja ja osaavia tyyppejä tiimimme ja saimmekin kuusi samanhenkistä kaveria lisää harrastamaan tapahtumien tekemistä. Tässä vaiheessa puuttui enää tapahtuma, jota aletaan tekemään.

Ensimmäinen tapahtuma

Ensimmäinen tapahtuma löytyikin nopeasti, kun muaythai-liitto laittoi hakuun vuoden 2018 aikuisten SM- kilpailut. Laitoimme heti hakemuksen ja syyskuun alussa saatiin tieto, että muaythai-liitto oli myöntänyt SM-kilpailut meille. Siispä thainyrkkeilyn SM-kilpailut otellaan 2.2 – 4.2.2018 Joensuun urheilutalolla. Lähdemme nöyrällä ja ahkeralla asenteella kohti tätä haastetta. Haluamme tarjota kaikille osapuolille onnistuneen tapahtuman, niin urheilijoille, heidän taustajoukoilleen kuin yleisölle. Kisoihin tulee osallistumaan myös useampi ottelija MMA Joensuulta, joten siinäkin mielessä kisoista tulee mielenkiintoiset paikallisesti. Näin ollen visiomme paikallisten ottelijoiden tukemisesta toteutuu myös tässä projektissa erinomaisesti.

Miksi nimeksi tuli Routa Fight Promotion

Kun mietimme perustusvaiheessa nimeä promootiolle, joku meistä ehdotti Routa fight promotionia (olisikohan ollut Isto). Nimen tullessa esille kaikki sanoi, että tuo on hyvä.

Routahan on tyypillisesti jäätynyttä maavettä, joka pahimmillaan tuhoaa rakennusten perustuksia ja muodostaa kelirikkoja.

Tuhot ei tietenkään ole tarkoituksemme, mutta kyllä me vanhoja toimintatapoja haluamme ehdottomasti ravistella. Aika näyttää pystymmekö lunastamaan ikiroudan tunnusmerkit.

Höpinä on julkaistu alunperin http://heimo.muaytribe.fi/

Jaa höpinöitä muillekkin:

Tuure Routa Fight Promotion

Tuure Mutanen

Joensuulainen thainyrkkeilyvalmentaja, joka haluaa aina oppia lisää thainyrkkeilystä ja valmentamisesta