Lotta Loikkanen, maailmanmestari

10.10.2017

Lotta Loikkanen, Karkkilan Sisu Thaiboxing Club

Thainyrkkeilijä ja nyrkkeilijä. Olen harrastanut kymmenisen vuotta näitä lajeja. Konkari jo.

Pohjois-Karjalasta

Oli sellainen elämäntilanne, että teki mieli vähän vaihtaa maisemaa, ja tulin sitten Nurmekseen töihin. Toki seuraavaksi piti etsiä lähin thainyrkkeilyseura, joka löytyi Joensuusta. Ja hyvin on otettu vastaan. Me ollaan tehty treenireissuja myös rajan taakse Petroskoihin.

Lotta Loikkanen, maailmanmestari

Thainyrkkeilystä

Minä ihastuin siihen valtavasti kun aloitin, se oli ihan pakkomielteistä. Ei ollut mitään järkeäkään miten kivaa thainyrkkeily alussa oli. Sen jälkeen suhde thainyrkkeilyyn on syventynyt, Thaimaasta paikkanakin on tullut tärkeä. Mitä siellä tehdään jos ei käydä treenaamassa?

Alkuihastuksen jälkeen tästä on tullut osa arkipäivää, vähän kuin pitkässä parisuhteessa. Intoa kyllä riittää vieläkin:

Jos en mä tätä tykkäisi tehdä, niin en varmasti ajaisi 150 kilometriä viikoittain treenaamaan

Thainyrkkeilystä löytyy koko ajan uusia puolia. Laji vaatii tietynlaista pelisilmää, ja se tekee tästä niin hienoa. En usko, että minusta olisi tullut urheilijaa minkään muun lajin puitteissa. Ei mikään muu saa samalla tavalla innostumaan ja syttymään kun thainyrkkeily. Se on siistii.

Saavutuksista

Minulla on amatöörien maailmanmestaruus ja WBC:n ammattiliiton MM-vyö. Ne on minun suurimmat saavutukset thainyrkkeilyn saralla. On minulla sitten Pohjoismaiden mestaruuksia ja SM-mestaruuksia ja tämmöisiä. 2010 taisi olla aika hyvä vuosi, tuli näitä isompia mestaruuksia

Lotta Loikkanen, maailmanmestari

Tavoitteista

Nyt ensin tavoitteena on voittaa Suomen mestaruus ja saada maajoukkuepaikka. Sitten päästään mittaamaan omaa tasoa tuonne maailmalle. Semmoinen on mun tavoite. Se, mitä minulla on maailmalla annettavana voidaan asetella sitten uudelleen, mutta en pidä yhtään mahdottomana, etteikö tuolla ihan kärkikahinoissakin vielä pärjäisi.

Treeneistä ja välimatkoista

Nurmeksessa ei ole thainyrkkeilyseuraa, ja ohjatuissa harjoituksissa käynti kerryttää ajokilometrejä. Siinä on omat sudenkuoppansa ja vaikeutensa, mutta toisaalta hyvätkin puolensa. Tykkään, että pystyn itse pitkälti määrittelemään omat treenit. Käyn töissä ja reissaan paljon, joten on hyvä että voin vähän fiiliksen mukaan treenata.

Lotta Loikkanen, maailmanmestari

Oon saanut hirveästi etätukea – Tuure on aina puhelimen päässä ja Training for Warriors on tehnyt minulle fysiikkaohjelman, jota yritän toteuttaa viikon mittaan. Tiedän aika tarkasti mitä mun pitää itsessäni kehittää, ja niistä asioista käyn valmentajan kanssa kehityskeskusteluja. Pystyin itsekseni tekemään jonkin verran tällaista säkki – varjo – ajatustyötä.

Lisäksi mulla on Nurmeksessa pieni porukka, jonka kanssa voin treenailla. Oon saanut hyvän mittsien pitäjän sieltä. Käyn myös nyrkkeilemässä Juuassa. Juuassa käyn sparraamassa Elina Agosen kanssa sekä pistareita on pitänyt Jarmo Tolvanen. Ja Tampereella on myös mittsinpitäjä; valmentaja Jani.

Lisäksi sovin paljon sparreja sinne missä milloinkin liikun. Oon käynyt Tampereella sparrailemassa eri saleilla, nyrkkeilemässä Akaassa useammankin kerran. Nyt olen tehnyt retkiä Helsinkiin, Jyväskylään…

Lotta Loikkanen, maailmanmestari

Kavereista

Thainyrkkeily on siitäkin kiva harrastus, että mihin ikinä menetkin, olet tervetullut. Porukka on sillä tavalla samanhenkistä – yhteinen kieli löytyy.

Lotta Loikkanen, maailmanmestari

Vuoden 2018 SM-kisoista

Toivon, että kaikki joensuulaiset tulette katsomaan, tällaiset kisat kotikaupungissa on harvinaista herkkua. Tulkaa kannustamaan, huutakaa ”oi oi oi oi” aina kun joensuulaiset osuu. Ja nehän osuu!

Jaa höpinöitä muillekkin:

Tuure Routa Fight Promotion

Tuure Mutanen

Joensuulainen thainyrkkeilyvalmentaja, joka haluaa aina oppia lisää thainyrkkeilystä ja valmentamisesta